5 JUNI 2021

Buiten spelen met Waytoplay


Waytoplay is ontstaan ​​uit een familiepassie voor het spelen met speelgoedautootjes in zon en zand. Vader, uitvinder en ontwerper Sybren creëerde waytoplay voor zijn zoon Joep, lang geleden in 2003. Dat leidde een weg van evolutie naar de onbreekbare weerbestendige weg waar iedereen vandaag van kan genieten.

Zeiden we familiebedrijf? Ja. Na een eerste crowdfunding in 2014 voegde Marise, de vrouw van Sybren en Lex, zich bij het team om de transformatie naar een echt bedrijf te stimuleren. De eerste 250 sets waren in een oogwenk verkocht. We hadden een publiek gevonden.

Waytoplay wordt gedreven door mensen. Bij hun hightech partner Insigne in Nederland maken vakbekwame specialisten de wegsegmenten. Ziet er eenvoudig uit? Geloof ons, dat is het niet. De segmenten worden vervolgens in Nederland bedrukt en verpakt door Mooiprinters. Zij zorgen voor beschutte arbeid, regulier werk voor mensen met weinig toegang tot werk. Dit maakt hen (en ons) blij en trots.

 

 

Je vindt de flexibele autobanen in verschillende sets, startende van Ringroad met zijn 12 onderdelen. De sets zijn aanvulbaar door andere sets maar ook door de leuke uitbreidingsets die onder andere parkings en kruispunten bevatten. Zo maak je het parcours extra spannend en kan je kindje zijn of haar creativiteit de vrije loop laten!

Sinds kort heeft Waytoplay ook enkele alternatieve sets uitgebracht. Zo kan je racen op het Grand Prix parcours of genieten van de gerecycleerde kartonnen set Road to Recovery. Deze laatste kan je al verkrijgen voor €15.

Wat wij zo leuk vinden aan Waytoplay is dat je deze autobaan nu eens echt overal kan bovenhalen. Rij met je wagentjes door de tuin, door het bos en voorzie verschillende obstakels. Neem ze mee naar zee en laat een vrachtwagen laden en lossen. Gebruik zelfs de badrand als ondergrond. De flexibele onderdelen passen zich aan aan de omgeving en stimuleren de creativiteit. Doordat ze uit rubber bestaan zijn ze makkelijk afwasbaar, wat het ook aangenaam voor mama en papa maakt. 

Ben je op zoek naar duurzaam, creatief speelgoed? Dan zijn deze autobanen alvast een topkeuze!